søndag den 3. august 2008

Barolo fra Pio Cesare til spotpris...

Lad mig bare indrømme det! Jeg er vild med det traditionelle piemontetiske køkken.

Det piemontetiske køkken er kendetegnet ved at man typisk får serveret mellem 3 og 5 retter antipasti, en pastaret, hovedret og dessert. Det hænder at der er mulighed for at vælge mellem 2 til 3 forskellige pastaretter. Hvis du har svært ved at beslutte dig vil du som oftest få tilbudt - asiago - en lille portion af det hele.

Normalt har vi altid slået vores folder i området Barbaresco til Barolo, når vi har spist ude. Men med Tenuta del Pino's placering i den østlige del af Langhe er restauranterne omkring Cossano Belbo også nyt land til os. Hvilken glædelig overraskelse! Priserne er lave og menuerne mindre turistet.

Mit første besøg var på Universo i Cossano Belbo. En lille hyggelig sted, hvor det er fatter selv, der styrer restauranten mens mutter er i køkkenet. 21 € per næse for husets menu. Absolut et fund.

Vinkortet så vi aldrig, men i restauranten står et skab med vine, som man kan vælge imellem. Valget faldt på en Barbera d'Asti fra Coppi og til hovedretten en Barolo fra 1993 fra Pio Cesare. Prisen for Barolo'en kun 30 € ....... og så vil importøren have mere end 400 DKK for årgang 2001!

Vinen var pragtfuld og passede perfekt til hovedretten - fasan. Desværre var Barolo'en den sidste der stod i skabet. Men da jeg et par dage senere igen besøgte Universo var flasken med Barolo fra 1993 skiftet ud med en fra 1992 (samme pris).

En fornøjelse at spise i et område, hvor restuaratøren nærmest skammer sig over at gange indkøbsprisen på vinen med 2.....